Sok od đumbira piti ćete svaki dan kada ovo pročitate, ali mora biti pripremljen na pravi način

Sok od đumbira piti ćete svaki dan kada ovo pročitate, ali mora biti pripremljen na pravi način

Đumbir je veoma zdrav i trebali biste koristiti čaj od njega zbog mnogih razloga:

Jača imuni sistem jer posjeduje aktivne tvari: gingerdiol i gingerols koje imaju antivirusno, antigljivično i antibakterijsko dejstvo.

Sastojci u đumbiru imaju antiupalna svojstva i štite nas od raznih oboljenja i olakšavaju bolove u mišićima i zglobovima. Upotreba đumbira će poboljšati moždane funkcije i pamćenje.

Potaći će cirkulaciju, boriti se protiv srčanih bolesti, smanjiti krvni pritisak i nivo holesterola u krvi. Samnjnit će rizik od srčanog udara.

Poboljšati će probavu i apsorpciju hranljivih materija. Spriječit će mučninu, zatvor, proljev, povraćanje i oštećenja probavnog trakta.

Đumbir je veoma značajan jer ubija ćelije raka, sprječava njihovo razvijanje i metastaziranje. Posebno dobro djeluje na rak prostate, gušterače. pluća , kože i jetre.

Zato bi bilo itekako dobro da koristite đumbir. Koristite ga i kao začin, a napravite i ovaj čaj za koji smo vam ostavili i recept.

Sastojci za sok od đumbira:

4 ili 6 kriški sirovog đumbira
Jedna šolja vode
Med

Priprema:

Stavite vodu u lonac i kuhajte, zatim dodajte kriške đumbira i smanjite temperaturu. Kuhajte oko 15 minuta, a zatim naspite u šolju. Kada se ohladi dodajte med.

Ovaj čaj će značajno poboljšati vaše zdravlje, ojačati vas i izliječiti mnoge bolesti. Nadamo se da vam je ovaj članak bio od koristi, ako želite podijelite ga i sa vašim prijateljima kako bi i oni znali za fantastične koristi đumbira.

Izvor: zanimljivosti55

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *