RUSIJA ZAPRETILA AMERICI “Konvoji kojima šaljete oružje Ukrajini za nas su od sada LEGITIMNE METE”

Rusija je upozorila da će Moskva od sada smatrati da su isporuke oružja Ukrajini “legitimne vojne mete”.Visoki ruski diplomata upozorio je da će Moskva od sada smatrati pošiljke oružja Ukrajini “legitimnim metama”.Komentari zamenika ministra spoljnih poslova Sergeja Rjabkova, koje su preneli Skaj njuz i Bazfid, verovatno će izazvati strah od potencijalne eskalacije sukoba u Ukrajini.

Rjabkov je rekao da je Rusija jasno iznela svoj stav SAD, prenosi “Gardijan”.

On je rekao da je Rusija “upozorila SAD da isporuka oružja iz brojnih zemalja koje orkestrira nije samo opasan potez, to je akcija koja te konvoje čini legitimnim metama”.- U Ukrajini nema konsultacija, pregovaračkog procesa sa Sjedinjenim Državama. Upozorili smo Sjedinjene Države da orkestrirano pumpanje oružja iz niza zemalja nije samo opasan potez, to je akcija koja pretvara odgovarajuće konvoje u legitimne mete. Upozorili smo na posledice nepromišljenog prenosa u Ukrajinu vrsta oružja kao što su prenosni sistemi protivvazdušne obrane, protivtenkovski raketni sistemi i tako dalje – rekao je Rjabkov, prenosi agencija Interfaks.

Osvrćući se na američke sankcije Moskvi, on je rekao da su one “pokušaj bez presedana da se zada ozbiljan udarac različitim sektorima ruske ekonomije”.

Ali on je insistirao da Rusija nema nameru da protera zapadne medije i kompanije, dodajući: “Nećemo eskalirati situaciju.”

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *