RECITE ZBOGOM KILOGRAMIMA: Koristite limun na ovakav način i zauvijek se riješite gojaznosti…

Koristite limun na ovakav način i zauvijek se riješite gojaznosti…

Jedna od najzdravijih voćki na svijetu je limun, a zbog svojih benefita po zdravlje i izgled koristi se u mnogim receptima.

Limun je odličan za detoksikaciju tijela, zbog čega mnogi preferiraju ispijanje limunade, ali zapravo, sok limuna nije najbolji način da izvučete sve zdrave nutrijente iz ovog voća.

Najbolja varijanta jeste smrznuti limun i to konzumiranje zajedno sa korom, jer je ona zapravo najzdraviji dio ovog tropskog voća.

Naučnici su otkrili da kora limuna može značajno da poboljša imunitet, a sadrži materije koje sprječavaju mnoge bolesti, regulišu holesterol, liječe infekcije i izbacuju parazite i bakterije iz tijela.

Ono što je davno dokazano jeste da, redovnom upotrebom i konzumiranjem limuna u ishrani, sigurno da ćete se riješiti gojaznosti i prekomjernih kilograma. Konzumiranjem limuna svaki dan, na bilo kakav način pomaže organizmu da održavate vitku liniju i riješite se viška kilograma.

Neki od najznačajnijih benefita limuna su:

– Sprječava stmu

– Jača imunitet

– Bori se protiv upale

– Detoksikuje jetru i bubrege

– Reguliše krvni pritisak

– Pomaže liječenju anksioznosti i depresije

Ako je vjerovati nedavnom istraživanju, limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina od samog voća. Ono što je najvažnije jeste to što materije iz limuna i njegove kore uništavaju samo loše ćelije, dok zdrave ćelije organizma ostaju zaštićene.

Ljekar i nutricionista Merilin Grenvil tvrdi da kora mnogih voćki može da vam poboljša zdravlje. Budući da je kora veoma gorka, Grenvil preporučuje da limun zamrznete, a zatim sameljete zajedno sa korom, sjemenkama i pulpom.

Tako izrendan limun dodajte u čaj, smuti, supu, salatu, desert i zaštitićete se od mnogih bolesti, kažu naučnici.

Napomena:

Veoma je važno da limun dobro očistite od prljavštine i pesticida pomoću jabukovog sirćeta ili sode bikarbone.

Izvor: net

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *