PRVI „SINGL-BRAK“: Italijan oženio samog sebe

Talijan Nello Ruggiero prvi je čovjek koji se oženio sam sa sobom, a medeni mjesec je proveo sam u Egiptu gdje je upoznao neke zanimljive ljude.

Ovo je prvi slobodni brak u povijesti čovječanstva i očito mu za takvu vrstu obveze nije trebala mladenka.

Gostovao je na jednom talijanskom radiju, gdje je objasnio zašto se odlučio oženiti sobom, prenose talijanski mediji. Nello je rekao: „Društvo me marginalizira?”

“I ne volim nikoga više nego što volim sebe. ”

Prema Nellu, ova je odluka bila spontana. S obzirom na to da ima četvero braće i da su svi pronašli srodne duše, samo su čekali da Nello nađe sebi ženu.

Želio im je ispuniti tu želju dok su još živi i napravio je vjenčanje, ali sa samim sobom . Njegovo vjenčanje iznenadilo je jednu TV emisiju koja mu je ponudila da emitira ceremoniju.

„Šta više, voleti samog sebe je najljepša stvar koja može da se dogodi ljudskom biću: samo tako se može postići unutrašnji mir“, kazao je mladoženja.

Vjenčanje je prenosio tv šou „Šef proslava“, ali ovaj Italijan objasnio je da bi se oženio sobom i bez kamera. „Prije svega zbog mojih roditelja, koji su stari. Jedini sam bio neženja od petoro braće i sestara, htio sam da ih uvjerim da se osećam dobro ovako“, kazao je.

Rekao je i da su njegovi roditelji „svadbu“ odlično prihvatili.

Što se tiče vjenčanja, ništa nije nedostajalo. Mladoženja je stigao na bijelom konju, a gosti koji su čekali Nella da dođe mislili su da mu je ovo proslava 40. rođendana.

Kumovi su bili bratanci, a nije izostao ni bračni prsten. „Živimo u društvu koje marginalizuje one koji su singl i u 40-tim godinama života.

Htio sam da pošaljem poruku, koja je očigledno dobro prihvaćena: mnogi su me kasnije zvali da kažu da i oni žele da se vjenčaju sami sa sobom, kao i ja. Čak i oni koji su već u braku“, kazao je Nello.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *