MULTINAPITAK OD ČUVENE INDIJSKE BILJKE: Izvlači iz depresije, otklanja svaku bol i djeluje protivupalno….

Izvlači iz depresije, otklanja svaku bol i djeluje protivupalno….

Antioksidansi u našem organizmu su glavni u ometanju i regulaciji rasta slobodnih radikala, koji imaju sposobnost da izazivaju mnoge bolesti.

Kurkuma je na vrhu liste začina koji se koriste u kuharskim specijalitetima (u Indiji se ne može zamisliti obrok bez kukurme), ali je također i neizostavan dio raznih ljekovitih sredstava koji imaju veliki učinak na zdravlje.

Ovaj začin sadrži oko 300 antioksidansa, a baš zbog toga vam nudimo recept za sok od kukurme u prahu. Napitak koji dobijate djeluje kao multinapitak, a pogledajte u čemu je sve dobar.

Sastojci za napitak:

– 1 kašika kukurme u prahu

– 1 komad đumbira (oko 5 cm)

– 5 mrkvi

– 2 limuna

– 1 narandža

– 1 krastavac

Priprema i primjena:

Očistite limun, narandžu, đumbir i mrkvu. Sve sastojke iz recepta izmiksajte u blenderu, a po želji dodajte vode i slobodno ga možete konzumirati.

Sok od kurkume ublažava upale izazvane artritisom, jer sadrži antioksidans kurkumin koji ublažava ukočenost i opekotine zglobova.

Kako je poznato da slobodni radikali mogu izazvati mnogih bolesti od kojih je najčešći rak. Kurkumin sok je uspešna prevencija raka jajnika, debelog crijeva, prostate i dojke.

Napitak ima moć da smanji nadutost, gorušicu i gastritis. Kurkumu možete konzumirati i u prahu, dodajući jednu kašičicu uz kafu. Sok od kurkume kontroliše holesterol, štiti krvne sudove i srce, delujući preventivno na kardiovaskularne bolesti.

Izvor: net

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *