Djeluje 80% brže od laksativa,pojedite samo jednu kašiku ovog džema pred spavanje i ujutro ćete isprazniti sav sadržaj crijeva!

Djeluje 80% brže od laksativa,pojedite samo jednu kašiku ovog džema pred spavanje i ujutro ćete isprazniti sav sadržaj crijeva!

Mnogi ljudi na svijetu uslijed loše i nezdrave prehrane, te uslijed stalnoga stresa u životu i na poslu imaju velikih problema s aprobavom, koja se često manifestuje i sa zatvorom, a ukoliko vas kojim slučajem često muči teški oblik zatvora, u tome vam može pomoći takozvani bolnički džem koji je dao toliko dobrih rezultata da mnogi misle da ga treba prepisivati na recept

Mnogim ljudima zatvor predstavlja veliki problem o kojem baš i ne vole da govore mnogo, a razlog za zatvor može da bude neadekvatna ishrana, stres, uzimanje nekih lijekova, mali unos vode u organizam, ali može da se desi kao nus pojava od drugih oboljenja.

Statistika pokazuje da svaka 10 osoba ima problema sa zatvorom i mada mnogi to ne smatraju ozbiljnim problemom, zatvor može da stvori neke komplikacije, a najvažnije je da se redovnom stolicom rješavamo velikog broja nepotrebnih i otrovnih materija iz našega organizma, a zatvor to onemogućava. Ovaj problem se može riješiti i prirodnim putem, pa mnogi posežu za ovim džemomRecept za laksativni džem je sljedeći: Sastojci su: 150 gr hurmi (1 šoljica), 150 gr suhih šljiva (1 šoljica), 1,5 šoljica prokuhane vode.
Priprema ide na sljedeći način: Isjeći hurme i šljive na male komadiće, što manje, nakon toga ih staviti u ključalu vodu i kuhati dok se ne zgusnu poput pravoga džema.
Nakon završetka količina ovog džema bi trebala bit za dvadeset porcija i pogodan je za sve. Možete ga jesti čistog, sa kašikom, ili ga možete pomiješati sa pahuljicama ili jednostavno namazati na hljeb. U svakom slučaju, već sljedeće jutro bi vaš zatvor trebao da popusti

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *